Helyi programok ( gyalog, kerékpárral, lovasszekérrel, mikróbusszal)

 1. Kirándulás a Vargyas- szoros völgyébe, barlanglátogatások, ismerkedés a környék madár és növényvilágával, bográcsos ebéd. Gyalogtúra Kõmezõre ismerkedés a románkori Tatárkápolnával, pipásdombi vaskori erõd maradványaival és a XII-XIII. századi védelmi rendszer részével, a Tatársánccal. 
  Táv: 26 km

 1. Kirándulás a Hagymás patak völgyébe. Rövid megállók a Hagymás leány sírjánál, és az ismeretlen német katonák sírjánál. Érkezés a Lapias tetõre ahol megtekintjük a római castrum maradványait és a Szent László korabeli Kustaly várának maradványait. Ismerkedés védett növényeinkkel ( nárcisz, szibériai nõszirom, törpe nõszirom).
  Táv: 12 km

 1. Kirándulás a Godra karsztvidékre. Zsombolyok, dolinák megtekintése, pihenés a Súgólik és a Bozlik barlangoknál. Gyepünyomozás a XI-XII századi magyar védelmi rendszer mentén. Visszatérés Feketekõ szikláknál, Marton mezeje, kõzetgyûjtés (jáspis, szerpentin, vaskõ). 
  Táv: 10 km

 1. Gyalogostúra Síró kútjához, majd séta Nagytó környékén, visszaérkezés Látóhegy-Gyümölcsös útvonalon.
  Táv: 9 km

 1. Kirándulás a Rika hegységbe. Hagymáskõ - Likat útvonalon. Réka királyné regényes sírhantjának meglátogatása. Rika és Attila várromjainak megtekintése. Leereszkedés Nádas patak völgyébe, sós forrás megkóstolása. Érkezés vissza Benedek hágóján keresztül a faluba. 
  Táv: 22 km

 1. Falunézõ: A XVI.-XX. Daniel - kastély reneszánsz-barokk épületegyütteseinek a megtekintése. Séta a dendrológiai parkban. Látogatás a kovácsmûhelybe, patkókészítés.  Makovecz Imre tervezte református templom és székely rovásírás emlék. Ásványvíz(borvíz) kóstolás, Likaskõ megtekintése.
  Táv: 5 km

 1. Falunézõ: Unitárius mûemléktemplom megtekintése. Látogatás a messzi földön híres népi faragó és bútorfestõ mûhelyekbe (Sütõ család, Máthé család, Török család, Soós Emma). További ismerkedés a falu XVIII.-XIX. századi régi épületeivel.
  Táv: 2 km


 Labashaz Sepsziszetgyorgy.jpg1848 as emlekmu sepsiszentgyorgy.jpgEmlektabla a Labashaz homlokzatan.jpgEmlektabla a vartemplomba.jpgFestett butorok vargyasrol.jpg

Labashaz Sepsisentgyorgy.jpggrof Miko Imre szobra Sepsiszentgyorgy.jpggotikus mennyezet a reformatus vartemplomba.jpg